Even Voorstellen...

Petra Donkers

Ik was al heel jong gek op kinderen. Voor mij was het een uitgemaakte zaak, dat ik juf en moeder zou worden. Helaas, als ik na de middelbare school naar de PABO wil, blijkt dat er grote werkloosheid in het onderwijs is. Daarom moet ik op dat moment mijn droom als juf loslaten en ga ik, totaal onverwacht internationaal Marketing en Management studeren. Zo kom ik in de marketingwereld terecht en hoewel ik daar veel leer, voel ik me er nooit echt thuis.
De liefde voor kinderen blijft te groot.

Wanneer ik zelf kinderen krijg, stopt ik met werken en voel ik me de gelukkigste vrouw op aarde. Ik doe van alles met ze, van babymassage tot muziek op schoot, en geniet daar met volle teugen van.
Toch is het nog steeds mijn grote droom om op een dag mijn eigen klas te hebben, om ook daar de kinderen te begeleiden op de mysterieuze reis door het leven.

Dat kan ik vooral ook doen door mijn een enorme levenservaring, opgedaan door de vele verhuizingen, het reizen en wonen in verschillende landen en door trainingen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Op een dag ontdek ik de TELEPABO waarbij ik de studie heel makkelijk kan combineren met het ouderschap. Voor ik het weet sta ik eindelijk voor de klas en dat gaat mij vanaf de eerste stage goed af. Het is mijn tweede natuur, ik kan mijn creativiteit en eigen inbreng helemaal inzetten: ik straal en het geluk lacht mij toe. Twee jaar later Is het zover, ik krijgt mijn eigen klas, de kleuters. Vandaar groei ik door naar een ‘eigen’ groep 7. Ik voel me helemaal op mijn plek.

Deze roze wolk wordt bruut verstoord door de overvolle lesroosters en klassen, waardoor ik helemaal geen kans zie mijn levenskennis te delen of leerlingen persoonlijk te begeleiden. Dit is zo’n domper dat ik na al na twee jaar met pijn in het hart besluit het onderwijs te verlaten
Wetend dat er voor mij een heel andere rol in het onderwijs is weggelegd.

Daarop begin ik mijn eigen bedrijf, Excitement Events, dat zich met succes richt op teambuilding en video- en showproducties voor bedrijven. Ondanks dit succes en de groei die ik in de loop van de jaren heeft doorgemaakt, ga ik zelf gebukt onder een aantal fysieke klachten zoals hoofdpijn, onrust (ADD) en een totaal gebrek aan energie.


In 2013 gebeurt er iets dat mijn hele leven verandert.
Op een evenementenbeurs ontmoet ik een oude buurjongen, die mij in aanraking brengt met de B. Method, onder andere afkomstig uit de vechtkunst en het Tibetaans boeddhisme. Die methode zou mij kunnen helpen tegen mijn klachten. De oefeningen die ik leer met de training B. Energized uit deze methode, zijn simpel en enorm efficiënt. En dat is te merken, want binnen zes weken zijn alle klachten verdwenen, liggen de medicijnen tegen ADD in de prullenbak en heb ik veel meer energie.

De methode blijkt meer dan een aantal oefeningen, het is een echte manier van leven, een LIFESTYLE.  De ‘juf’ in mij vraagt zich meteen af: Hoe kan ik deze Lifestyle bij kinderen en hun ouders brengen? 
Het antwoord komt als je weet hoe en waar kinderen eigenlijk het meest leren, en dat is thuis. Kinderen leren het meeste door het kopiëren van hun ouders. Dus in plaats van me te richten op kinderen (en hun ouders) via het onderwijs, is de insteek precies andersom: 

Als ouders deze LIFESTYLE gaan adopteren en zij de Kunst van het leven leren, dan zal deze kennis automatisch door de kinderen geadopteerd worden."

“Door dit systeem kan het leven en de toekomst van onze kinderen er totaal anders uit komen te zien. Het systeem gaat ervan uit dat we zelf de regie over het leven in eigen hand hebben, zelf verantwoordelijk zijn voor ons lijf en leven, en zelf aan het roer staan van ons leven." 

Met B. The Best You Can Be Academy én opleiding maak ik de 
vertaalslag van de eeuwenoude kennis uit de oosterse technieken naar het hedendaagse leven. Door dit te combineren met de oefeningen van B. Energized, behaal je het optimale resultaat. 

“Kinderen zijn geen lege vaten die we moeten vullen, wij moeten de kinderen coachen om de informatie en talenten die in hen verborgen liggen, naar boven te halen.” 

Dit is de basis van B. The Best You Can Be, want als ouders naar meer 
GELUK, GEZONDHEID en SUCCES groeien, dan wordt dit automatisch doorgegeven aan de kinderen. Zo heb ik mijn jeugddroom van juf en moeder op volstrekt eigen manier vormgegeven.

Mijn missie is een wereld vol ouders en kinderen die hun eigen geluk, vitaliteit en succes creëren, die de regie over hun leven in eigen hand hebben, en dit doorgeven aan hun kinderen.

Insert Content Template or Symbol
>